Search the web with Google

Android install

Android installation weblog


Enter your email address:


Jeroen´s weblog

Ubuntu install

Ubuntu installation weblog


Tuesday, 30 August 2011

HTC smartphones root

The links link to english websites.Sinds begin dit jaar bracht HTC een aantal toestellen uit met een grote verandering: een versleutelde bootloader. HTC stond bekend om smartphones waar makkelijk root-toegang op te verkrijgen was, maar met dit nieuwe beleid kwam hier een einde aan.
Ondertussen heeft HTC al aangegeven dat na hun beleid te hebben heroverwogen, ze de wensen van hun consument willen nakomen en in augustus met een oplossing voor root-toegang zullen komen. Echter zijn de mannen bij AlphaRev en Unrevoked ze nét een stapje voor. De nieuwe tool, Revolutionary, is afgelopen weekend vrijgegeven voor ontwikkelaars.

AlphaRev

Toen bekend werd dat de nieuwe bootloaders van HTC versleuteld werden, gingen velen ervan uit dat root-toegang op toekomstige HTC-toestellen niet meer mogelijk zou zijn. De ontwikkelaars-groep AlphaRev dacht hier echter anders over en na een tijdje wisten ze een aantal van deze versleutelde bootloaders te kraken en te voorzien van root-toegang, inclusief S-OFF.
Het eindigt niet bij deze toestellen en AlphaRev heeft de handen ineen gesloten met ontwikkelaars-groep Unrevoked om een nieuwe tool genaamd ‘Revolutionary’ voor root-toegang te bouwen en de HTC Sensation en EVO 3D worden ondersteund! Tot kort geleden was het nog niet mogelijk om je HTC Sensation of EVO 3D volledig te rooten, maar sinds kort kan dat dus wel!

Beschikbaarheid

Je HTC Sensation, en ook de  Amerikaanse HTC EVO 3D is vanaf heden te rooten, maar let op: AlphaRev en Unrevoked geven expliciet aan dat deze tool nog niet af is en ze hebben hem dan afgelopen weekend ook alleen maar opengesteld voor ontwikkelaars.
Voel jij je niet aangesproken, dan raden we je aan om je toestel niet te rooten met deze tool en te wachten tot de ontwikkelaars deze tool afronden en hem openstellen voor gebruikers, of liever nog: totdat de bootloaders door HTC zelf vrijgegeven worden.
Natuurlijk kun je toch besluiten het risico te nemen en de bron link volgen naar Revolutionary, maar Androidworld, noch AlphaRev en Unrevoked kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de mogelijk schadelijke gevolgen voor je toestel.

No comments:

Post a Comment